نحوه نصب و اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت
اجرای نمای کامپوزیت به 4 روش قابل نصب است و نمای کامپوزیت برای ساختمان های اداری ، تجاری ، صنعتی ، کارخانه ها ، فرودگاه ، پوشش روی پمپ بنزین ها ، انبار ها و طرح خاص در مسکونی و . . . استفاده می شود . به خاطر اهمیت فوق العاده آن در بازسازی نماهای قدیمی و همچنین کارآیی ضد زلزله بودن آن و در بعضی موارد بخاطر خاصیت عایق بودن آن در ساختمان استفاده می شود در اجرای آن نحوه نصب بسیار مهم است و اگر شما به اسم خارجی ورق کامپوزیت دقت نمائید از ترکیب 3 کلمه aluminum composite panel میباشد و این بدین معنی است که سازنده کامپوزیت و سیستم نصب آن تأکید بر ساخت و نصب این ورق ها به صورت پانل یا همان کاست های شیار خورده بوده که سیستم هنگ نامیده می شود و در واقعیت این سیستم است که در مقابل زلزله ضد زلزله است چون قابلیت جابجایی دارد و قابلیت تعویض پنل در شرایطی را دارد که بخواهید یک قسمت کوچکی از نما را در این سیستم به راحتی انجام می شود .
اجرای نمای کامپوزیت در ایران به روش های مختلفی انجام می گیرد که خوشبختانه با توجه به اطلاع کارفرما ها از سیستم های نصب استقبال از سیستم های غیر استاندارد بسیار کم است و در اینجا به توضیح کامل روشهای نصب به صورت جزء به جزء پرداخته می شود .
مهمترین نکته در اجرای نمای کامپوزیت و بازسازی نمای ساختمان زیرسازی و یا شاسی کشی فلزی قوطی 40*40 و نحوه اتصالات و جوشکاری های زیر کار و همچنین اتصال آن با سازه اصلی ساختمان که می تواند فلزی یا بنتی باشد اهمیت فوق العاده ای دارد در این قسمت است که منجر به اختلاف قیمت نهایی بین افراد می گردد و لذا بهترین نصاب یا اجرا کننده کسی است که این مبلغ را به بهترین شکل انجام دهد زیرا که مرتب بودن یا تراز بودن کامپوزیت نصب شده بستگی به این مرحله دارد .
کامپوزیت های برش خورده و پانل شده با زیرسازی فلزی یا آلومینیومی ( در دیتیل های مختلف فرق می کند ) به سازه اصلی ساختمان متصل می شود ، مرحله بعد زیرسازی نصب کامپوزیت نما می باشد که کیفیت نصب آن بستگی به کیفیت زیرسازی دارد و استحکام آن و مقاومت آن در مقابل برف و باران بستگی به استحکام زیرسازی دارد .
روش های اجرای ورق کامپوزیت نما
نمای کامپوزیت به چهار روش نصب میشود:
۱. روش ثابت (Fixing)
۲. روش ریلی (Hanging)
۳. روش ( H , L )
۴. روش فیکس ریلینگ
روش ثابت (Fixing)
اجرای ورق کامپوزیت با سیستم فیکس (Fixing)
این روش را به خاطر فیکس و ثابت شدن ورق کامپوزیت با پیچ و پرچ بر روی زیرسازی فلزی ، فیکسینگ یا ثابت مینامند.
در مرحله اول زیرسازی فلزی بر طبق طرح نما و حجم ها و فرم های طراحی شده در هر قسمت نما اجرا می گردد و اغلب این زیرسازی با توجه به نقشه های شاپ دراوینگ از پیش طراحی شده که مشخص می کند که تعداد برشهای تقسیم بندی و مشخصات پنل ها بر اساس سایز پنل هاست . نحوه اتصال زیرسازی در اسکلت فلزی بصورت جوشکاری مستقیم به سازه ساختمان و در اسکلت بتنی همراه با رول بولت و پلیت های مخصوص و سایز مناسب خواهد بود .
زیر سازی به این شکل است که بر اساس طرح کلی نما شبکهای فلزی از پروفیل آهنی با مقاطع 40*40 میلیمتر و در صورت نیاز با پروفیل فلزی 20*40 میلیمتر بر روی اسکلت ساختمان اجرا می شود .
در مرحله بعد، ورق کامپوزیت انتقال داده شده به کارگاه ، بر اساس طراحی و نقشههای شاپ دراوینگ مصوب یا براساس تجربه شخصی فرد نصاب ، توسط ابزار و ماشین آلات برش و شیار زن و خم زن این کار برش، شیار و خم داده میشود.
در ادامه پانل های ورق کامپوزیت، به شکل کاست بر روی زیرسازی فلزی به صورت برگرداندن لبه کناری ورق و یا اتصال به واسطه نبشی آلومینیومی با پیچ یا پرچ نصب میشوند.
یکی از روش های آب بندی که پس از اتمام کار ژوئن ( فاصله بین دو ورق ) ورقها بصورت 100% عایق بندی میشود، عایق بندی ژوئن ها با تسمهای از جنس ورق و چسبهای پلی اورتان را نیز دارند.
به خاطر عدم انعطاف لاستیک های سیلیکونی در برابر انبساط و انقباض و شرایط آب و هوایی پس از مدتی از روی نما آویزان میگردند ( در اصطلاح عامیانه خود را ول می کند ) و امروزه این روش عایق بندی تقریبا منسوخ بوده و استفاده از چسبهای پلی اورتان و سیلیکون دوام بیشتری نسبت به لاستیک سیلیکونی دارد. البته در مواردی که لاستیک های مناسب استفاده کنید که گرانتر از لاستیک معمولی موجود در بازا هستند بهتر جواب می دهد چون خاصیا ارتجاعی دارند و در انقباض و انبساط در دراز مدت تغییر حالت می دهد . و در مواردی هم فوم تنها می کشند و در مواردی هم فوم را به کار می برند و روی آن را چسب می کشند .
مزایای سیستم نصب کامپوزیت به روش فیکس :
• سرعت نصب بسیار بالا
• قیمت اجرای نمای کامپوزیت مقرون به صرفه تر از سیستم هنگ
• امکان اجرای طراحی و حجم پردازی پیچیده تر و برش های متنوع و نصب بصورت کامل
• امکان تعویض و باز نمودن هرپانل بصورت مجزا جهت دسترسی به پشت نما
روش ریلی (Hanging)
• توانایی جابجایی پنلها بصورت تک به تک ( شبکه نهایی شبیه پنل های 60*60 کناف است قابل جابجایی تکی است )
• قابلیت جابجایی در زلزله های خفیف و عدم تغییر حالت
• اتصالات آلومینیومی بسیار زیبا و مرتب
• دسترسی به سطح زیر نما بدون باز و بست کردن نما
• قابلیت تنظیم میلیمتری پنلها
• هزینه بالای نصب و اجرا توسط افراد بسیار خاص و حرفه ای
• استفاده کمتر متراژ کامپوزیت در نما
روش ( H , L )
• سرعت نصب فوق العاده بالا
• اجرابی دیتیل های قوس و خاص با استفاده از این روش
• پنل های مرتب و یکنواخت
• آب بندی این نما کامل نیست مگر اینکه تمام کناره های کامپوزیت چسب کشیده شود
روش فیکس ریلینگ
این روش ترکیبی از روش فیکس و هنگ است که نحوه نصب خاصی دارد
نکته 1
شرکت مهندسی کانسپت با استفاده از ضد زنگ های مرغوب برای پروفیل های فلزی ضمن افزایش طول عمر آهن دربرابر خوردگی در مناطق شرجی ، کاهش هزینه زیادی در مقایسه با زیرسازی آلومینیومی برای کارفرمایان محترم بوجود آورده است .
نکته 2
به طور کل، روش هنگ بهترین و مناسبترین روش اجرای نمای کامپوزیت با طراحی ساده و مدرن بوده و در صورت استفاده از طراحی پیچیده و حجم های خاص بهترین روش نصب روش فیکس بهترین روش نصب نمای کامپوزیت میباشد .
نکته بسیار مهم
روش H , L یک روش تقریباً غیر استاندارد است و اجرای صحیح آن توسط اکثر افراد انجام نمی شود و توصیه میشود که به از آن در نمای بیرونی ساختمان استفاده نشود .
روش های آب بندی نمای کامپوزیت
آب بندی در اجرای نمای کامپوزیت به سه روش زیر انجام میگیرد.
1 - روش تسمهای
در این روش تسمهای برش خورده از جنس ورق در ژوئن یا شیار بین ورقها قرار داده می شود و قبل از آن چسب پلیاورتان چسبانده میشود.
2 - روش درزگیری
درزگیری در ژوئن یا شیارهای بین ورقها توسط نوار درزگیری انجام میشود که نوار سیلیکونی توسط چسب چسبیده میشود.
3- روش چسب و فوم
چسب سیلیکونی درون شیارها پس از قرارگیری فوم تزریق میشود که چسبها را متناسب با رنگ ورق انتخاب می نمایند.
پل ارتباطی:
کرج: درختی: 02634468812
تهران: ستارخان: 02166941503
ایمیل: info@karajview.com Arya_nama_atra@yahoo.com
مدیریت: مهدی وفایی
mehdi_vafaei59@yahoo.com
|